an image

Bőrünk, mely testünk kívülről borító szövete, egyben a legnagyobb szervünk is. A felnőtt ember bőrének felülete átlagosan 1,5 - 1,8 m². Tömege kb. 10 kg (a testtömeg 10-12%-a). A bőr felszíne, szerkezete, valamint a teljes, illetve az egyes rétegeinek vastagsága testtájanként változó, 0,5mm-től akár 6mm-ig is terjedhet.

A bőrön képződő hidrolipid filmréteg ph értéke 5.5-től(felnőtek) 7.0-ig(gyerekek) tart, vagy is kicsit savas a bőrünk felülete. Megértjük, hogy az egyik leginkább félteni való szervünk az egészségünk szempontjából.

an image

A mai nagyüzemi tisztálkodó szerek többsége, mint ahogy az élelmiszereink is, bőven tartalmaznak különböző fokozókat, amik ugyan kellemes érzést adnak, mégis szervezetünk számára káros, mérgező. Ennek fényében én és családom már saját, természetes anyagokból készült kézműves szappanjainkkal tisztálkodunk.

Ezért tudom ajánlani mindenkinek, aki érdeklődik eme egészséges, természetes, fokozók nélküli kozmetikai, pipere termékek iránt.

 

Mennyi mérgező anyag

van a környezetünkben, nagyon sokat közűlük pedig egyenesen a bőrünkre kenünk!Néz csak körül itt.

Az SLS (Sodium Lauryl Sulfate) lehetséges káros hatásai:

Az SLS szem- és bőrirritációt, szemkárosodást okozhat, megtámadhatja a központi idegrendszert, előidézhet depressziót, hasmenést, nehézlégzést, de súlyos esetben rákot is. Számos kutatás bizonyítja, hogy az SLS károsítja a szájnyálkahártyát és a bőrt. Egy kifejezetten maró hatású szerről van szó, amelynek irritáló hatása akár 3 hétig is tarthat. Az SLS ugyanis kivonja a bőr olaj- és nedvességtartalmát. Az SLS úgynevezett nitrozaminokat is képezhet a szervezetben, amely bizonyítottan rákkeltő. ..... Bővebben...

Lanolin:

(így fürdesd a babád lanolinos szappannal)

"... a birkabőrhöz használt vegyi anyagok szennyezik a gyapjúból nyert lanolint. A kozmetikumokban használt lanolin nagy része erősen szennyezett klórozott szerves növényvédő szerekkel, mint a DDT. ..." Forrás, és még sok minden más

Szavazás

Miért szereted a szappanokat?

Mert természetes!
Az illatáért!
A formájáért!
Gyógy hatásáért!
A színéért!


Íratkozz fel a hírlevélre! Így minden elkészült szappanomról értesítést kapsz. Köszönöm.
Neved:
Email címed:
Biztonsági kód: